2017 Toyota Yaris Hybrid - Ägarmanual (in Swedish) (466 pages)

Model: 2017 Toyota Yaris Hybrid
File size: 32.59 MB
Pages: 466 pages



Hämta Manuell Ägarmanual

Manuell Beskrivning
Framsätespassagerarens säte bör vara så långt från krockkudden som möjligt med ryggstödet inställt så att passageraren sitter upprätt. Toyota rekommenderar starkt att spädbarn och småbarn alltid placeras i baksätet och spänns fast på rätt sätt. Tvätta dig därför snarast om du fått rester på huden för att förebygga eventuell hudirritation.

Använd en bilbarnstol som är lämplig för barnet tills barnet är så stort att han/hon kan använda bilens säkerhetsbälte. Dessutom kan barn råka ut för livsfarliga skador om kupén blir extremt varm eller kall. Inget kommer att bromsa huvudet förutom nacken som likt ett rep får försöka fånga huvudet.

Vår rekommendation är att barn ska sitta bakåtvänt till cirka fyra års ålder eller så länge det är möjligt. Därför ska vi så långt som möjligt tillgodose föräldrarnas krav på tillgänglighet till såväl främre som bakre passagerarsätena. De flesta framåtvända bilbarnstolar hjälper till att hålla barnet i upprätt åkställning vilket gör att krockkuddar kan ge avsedd skyddseffekt.