2012 Škoda Roomster - Navigacija (in Slovenian) (30 pages)

Model: 2012 Škoda Roomster
File size: 0.95 MB
Pages: 30 pages



Download navodila za uporabo Navigacija

Ročno Opis
Odločili ste se za vozilo ŠKODA, ki je opremljeno z navigacijskim sistemom Amundsen (v nadaljevanju navigacijski sistem), svetujemo vam, da natančno preberete ta navodila za uporabo, da se hitro in podrobno seznanite z radijskim, Če imate kakršnakoli vprašanja glede navigacijskega sistema ali če se pojavijo težave z njim, se obrnite na, pooblaščenega ŠKODA servisnega partnerja ali na uvoznika.

Nacionalna zakonska določila, ki odstopajo od navedenih informacij, imajo prednost pred podatki v teh navodilih za uporabo, Želimo vam veliko veselja z radijskim navigacijskim sistemom srečno vožnjo, zahteve glede medijskih enot avdio datotek, v teh navodilih za uporabo so opisane vse mogoče kombinacije opreme, ne da bi.

Bili posamezni kosi opreme označeni kot dodatna oprema, različica modela ali, oprema, ki je odvisna od trga, za napravo veljajo enaki jamstveni pogoji kot za nova vozila, po preteku garancije lahko napravo, ki je potrebna popravila, zamenjate z generalno obnovljeno, praktično novo napravo z garancijo za nadomestne dele.

Tako se lahko zgodi, da v vašem vozilu ni vseh komponent opreme, ki je opisana v, obseg opreme vašega vozila je opisan v prodajnih dokumentih, ki ste jih prejeli ob, naprave, ki so poškodovane na zunanji strani, ● Za čiščenje ne uporabljajte topil (bencina ali terpentina), ki lahko poškodujejo.

● Z zaslonom ravnajte previdno, saj ga s prsti ali ostrimi predmeti lahko poškodujete oz, ● Svojo pozornost namenite predvsem upravljanju volana! Kot voznik ste v, celoti odgovorni za varnost v prometu, imeli vozilo v vseh prometnih razmerah popolnoma pod nadzorom – nevarnost.

● Glasnost nastavite tako visoko, da boste vedno slišali zvočne signale od, zunaj, na primer opozorilne sirene vozil na nujni vožnji, kot so policijska, reševalna gasilna vozila, v parkirnih hišah, tunelih, stolpnicah ali gorah sta lahko radijski signal in GPS-signal tako motena, da to povzroči popoln izpad signala, previsoko nastavljena glasnost lahko poškoduje sluh.

● Za nadaljnja varnostna opozorila glejte ⇒ stran 18, Varnostna opozorila, poškodbe in pomanjkljivosti, ki so posledica nestrokovnih poskusov popravila, ● poškodbe in pomanjkljivosti, ki so posledica nestrokovnega ravnanja z napravo, zaščitna koda vašega navigacijskega sistema preprečuje ponovni vklop sistema po.

Ali po napaki na varovalkah je treba pred vklopom znova vnesti kodo, Če je vaše vozilo opremljeno s „parkirnim sistemom, se po vklopu sistema na zaslonu pokaže razdalja do ovire, Če se po vklopu prikaže polje s tipkovnico in z zahtevo za vnos kode, morate s pravilno štirimestno kodo "odkleniti" napravo, vaše vozilo ima lahko največ štiri ključe.

Navigacijski sistem shrani do 4 različne nastavitve, Štirimestno kodo vnesite s funkcijskim tipkami od, Če je vaše vozilo opremljeno z napravo Climatronic, se na zaslonu pojavijo informacije o napravi, po vnosu štirimestne kode se številčno polje obarva sivo (je neaktivno).

Nadaljnjih številk v vnosno vrstico ni več mogoče, Če želite izbrisati številke v vnosni vrstici od desne proti levi, pritisnite funkcijsko tipko Delete, ko se v vnosni vrstici prikaže pravilna koda, pritisnite funkcijsko tipko, Če pri vnosu kode potrdite napačno kodo, lahko postopek ponovite še dvakrat.

Število poskusov se prikaže v spodnji vrstici na zaslonu, Če ste tretjič zapored vnesli napačno kodo, bo naprava približno eno uro blokirana, postopek vnosa varnostne kode lahko ponovite šele po preteku ene ure, ko sta bila naprava kontakt vklopljena, po ponovnih treh neuspešnih poskusih je radijski navigacijski sistem zopet eno.

Koda je običajno shranjena v pomnilniku kombiniranega instrumenta, – za vklop in izklop naprave (pritisnite gumb), – za uravnavanje glasnosti (zavrtite gumb), tMC – prikaz prometnih obvestil TMC.

SETUP – nastavitve v posameznih načinih delovanja,  – dodatne informacije in funkcije glede na trenutni način delovanja,  – vrnitev na predhodno menijsko točko, vtičnica AUX – priklop zunanje avdio enote.

– zbiranje funkcije ali podmenija, potrjevanje vrednosti (pritisnite, – Premikanje med funkcijami ali podmeniji, nastavljanje vrednosti, funkcijske tipke – funkcija je odvisna od konteksta.