2011.5 Škoda Octavia - Uputstvo za upotrebu (in Serbian) (182 pages)

Model: 2011.5 Škoda Octavia
File size: 11.44 MB
Pages: 182 pages



Преузми упутство за употребу Uputstvo za upotrebu

Ручно Опис
Odlučili ste se za Škodu- Hvala od srca na poverenju, sa vašom novom Škodom dobijate vozilo sa najmodernijom tehnikom i brojnim dodacima, koji će Vam sigurno, biti od velike koristi pri svakodnevnoj vožnji, ako i posle toga imate neka pitanja ili probleme u vezi Vašeg vozila, obratite se Vašem prodavcu ili uvozniku.

Zakonske odredbe imaju prednost u odnosu na informacije date u ovom uputstvu, Želimo Vam puno zadovoljstva i prijatne vožnje sa Vašom Škodom, u pratećoj literaturi Vašeg vozila naći ćete pored ovog uputstva za upotrebu” i servisnu knjižicu” i Pomoć na putu”, modela vozila i pripadajuće opreme mogu biti data različita uputstva i.

Ako ste izgubili neki od gore navedenih dokumenata, odmah se obratite, Škodinom ovlašćenom servisu, gde će Vam rado pomoći, obratite pažnju da su podaci dati u dokumentaciji vozila važniji od onih, koji su navedeni u ovom uputstvu.

Ovo uputstvo opisuje prvobitno dostupnu opremu, opreme su predviđeni ili kod kasnijih ili samo kod određenih modela, nebitnim detaljima, a prikazana je samo radi razumevanja osnovnih informacija, osim servisnih informacija, uputstvo sadrži i savete za uporebu i.

Održavanje, bitne kako za vašu sigurnost tako i za ispravnost Vašeg, kako da svoj auto vozite bezbedno, ekonomično i ekološki savesno, uputstava u vezi opreme, popravki i zamene delova  strana 144, takođe je bitan i drugi deo ovog uputstva jer stručno rukovanje vozilom.

Pored propisanog održavanja i servisiranja, obezbeđuje ispravnost vozila, i, osim toga, u većini slučajeva je uslov za ostvarivanje prava datih garancijom, potvrdu o garanciji mobilnosti (važi samo u nekim zemljama), potvrda o izvedenim servisnim radovima je jedan od uslova pri eventualnom pokretanju zahteva za ostvarivanje prava datih garancijom.

Zato kada Vaše vozilo odvezete u Škodin ovlašćeni servis, odmah, ako ste servisnu knjižicu izgubili ili se ona pohabala obratite se Škodinom, ovlašćenom servisu u kome ste vršili redovno servisiranje Vašeg vozila, dobićete duplikat sa overenim servisnim radovima koje ste do tada.

Sadrži najvažnije brojeve telefona u pojedinačnim zemljama kao i adrese, i brojeve telefona uvoznika Škoda asortimana, uređaj za brisanje i pranje stakla, kaseta za stvari na tabli prekidača.

Kaseta na prednjem delu srednje konzole*, naslon za ruku prednjih sedišta sa kasetom*, naslon za ruke na zadnjem sedištu sa kasetom*, kaseta na zadnjem delu srednje konzole*.

Naslon zadnjeg sedišta sa otvorom za skije*, uređaj za pomoć pri parkiranju unazad*, kako se sigurnosni pojasevi pravilno nameštaju, važno je znati, ako prevozite decu.

Pričvršćivanje dečijeg sedišta sa Top Tether”*sistemom, sistem za kontrolu pritiska u pneumaticima*, prvih kilometara i nakon toga, kutija prve pomoći* i sigurnosni trougao* (Octavia).

Kutija za prvu pomoć* i sigurnosni trougao* (Combi), potrošnja goriva prema ECE propisima i EG, priloženo uputstvo je sistematski koncipirano, kako bi Vam omogućilo da na lak, način pronađete i saznate potrebne informacije.

Poglavlja, sadržaj i registar ključnih reči, tekst u ovom priručniku je podeljen na relativno kratke delove, koji su obuhvaćeni, strane izvučeno u odnosu na prethodno, na osnovu poglavlja uređen sadržaj i opširan registar ključnih reči na kraju uputstva, omogućavaju Vam da brzo pronažete željenu informaciju.

Većina delova poglavlja važi za sva vozila, i pored podele poglavlja, a zbog mnogobrojnih varijanti ugrađivanja opreme, postoji, mogućnost da se pomene i oprema koju Vaše vozilo ne poseduje.