2011.5 Škoda Octavia - Kezelési útmutató (in Hungarian) (184 pages)

Model: 2011.5 Škoda Octavia
File size: 11.5 MB
Pages: 184 pages



Letöltés Manual Kezelési útmutató

Kézi Leírás
Ön egy Škoda mellett döntött - köszönjük bizalmát, az új Škoda a legmodernebb technikával és számos berendezéssel ellátott jármű, melynek a pozitív tulajdonságait a napi közlekedésben bizonyára élvezni is szeretné, olvassa el ezt a kezelési útmutatót, hogy a járművét gyorsan és alaposan megismerje, ha további kérdései vagy problémái vannak a járművével kapcsolatban, forduljon szakszervizéhez vagy az.

Mivel az egyes országokban eltérők a törvényes előírások, ezért azok elsőbbséget élveznek a kezelési útmutatóban leírt információkkal szemben, sok örömet és jó utat kívánunk Škoda autójával, a jármű fedélzeti irodalmában emellett „Kezelési útmutató mellett, talál még egy „Szervizfüzetet és egy „Útközben című füzetet.

Ezenkívül a járműmodelltől és felszereltségtől függően különböző, útmutatók és kiegészítéseket találhat még (pl, ha a fenti útmutatók közül valamelyik hiányzik, akkor forduljon egy, minősített Škoda-szervizpartnerhez, ahol szívesen segítenek Önnek.

Vegye figyelembe, hogy a jármű papírjaiban található adatok mindig, elsőbbséget élveznek a kezelési útmutatókban található adatokkal, ez a kezelési útmutató a nyomtatás időpontjában rendelkezésre álló, később, vagy csak meghatározott piacokon rendelhető.

Lényeges részletekben eltérhetnek a járművétől, amelyek csak általános, a kezelési útmutató a kezelési tudnivalókon kívül nagyon sok fontos, információt tartalmaz az üzemeltetésre, az ápolásra, a biztonságra, valamint a jármű értékének a megőrzésére vonatkozóan, járművét biztonságosan, gazdaságosan és környezetkímélő módon.

Kérjük, hogy biztonsági okokból feltétlenül vegye figyelembe a tartozékokra, az átalakításokra és az alkatrészcserére vonatkozó megjegyzéseket  146, azonban a kezelési útmutató más fejezetei is fontosak, mivel azok, karbantartás mellett - hozzájárul a jármű értékének megőrzéséhez és, ezenkívül sok esetben feltétele az esetleges garanciális igények érvényesítésének.

A mobilitásgarancia igazolása (csak néhány országban érvényes), meghatározott szervizmunkák igazolásai feltételei az esetleges garanciális igényeknek, ezért mindig vigye magával a szervizfüzetet, ha a járművét egy minősített Škoda-szervizpartneréhez viszi, ha a szervizfüzete megsérült vagy betelt, akkor forduljon minősített.

Škoda-szervizpartneréhez, ahol jármű rendszeres karbantartását, az egyes országokban a legfontosabb telefonszámokat, valamint, Škoda imortőrök címét és telefonszámát tartalmazza, a rádiófrekvenciás kulcs elemének cseréje.

A hátsó ülések háttámlája sílécek nyílásával*, miért kell biztonsági öveket használni, fontos biztonsági tudnivalók biztonsági övekkel, hogyan kell biztonsági öveket helyesen.

A gyerekülés rögzítése az „ISOFIX rendszerrel, gyerekülés rögzítés „Top Tether* rendszerrel, az első kilométer és azután, a kezelési útmutató egy meghatározott rendszer szerint épül fel, hogy szükséges.

Ennek a kezelési útmutatónak a tartalma relatív rövid fejezetekre van felosztva, amelyek az áttekintő fejezetekben vannak összefoglalva, a fejezetek utáni tartalomjegyzék és a kezelési útmutató végén található részletes, betűrendes névmutató segítségével gyorsan megtalálhatja keresett információt.

A legtöbb szakasz minden járműre vonatkozik, mivel a felszereltségi variációk lehetősége nagyon sok lehet, ezért nem kerülhető, el, hogy a szakaszokban időnként olyan felszereltségek meg legyenek említve, amelyek nem vonatkoznak az Ön járművére.

Ezután következik egy rövid információ (nagy dőlt betűvel írva), amely megmondja, Önnek, hogy miről van szó ebben szakaszban, az ábra után többnyire egy leírás következik (relatív nagyobb betűkkel írva), amely, minden iránymeghatározás, mint „bal oldal, „jobb oldal, „elöl, „hátul jármű.

 Az így jelölt felszereltségek szériaszerűen csak meghatározott modellkivitelekhez vagy csak meghatározott modellekhez többletfelszereltségként rendelhetők,  A szakasz következő oldalon folytatódik, a legfontosabb megjegyzések a VIGYÁZAT felirattal vannak jelölve.