2011 Škoda Octavia - Uputstvo za upotrebu (in Serbian) (196 pages)

Model: 2011 Škoda Octavia
File size: 12.47 MB
Pages: 196 pages



Преузми упутство за употребу Uputstvo za upotrebu

Ручно Опис
Odlučili ste se za Škodu- Hvala od srca na poverenju, sa vašom novom Škodom dobijate vozilo sa najmodernijom tehnikom i brojnim dodacima, koji će Vam sigurno biti, od velike koristi pri svakodnevnoj vožnji, upotrebu i tako brže i u potpunosti upoznate svoje vozilo.

Ako i posle toga imate neka pitanja ili probleme u vezi Vašeg vozila, obratite se Vašem prodavcu ili uvozniku vozila, tamo će Vaša pitanja, predlozi i kritike uvek biti prihvaćeni, zakonske odredbe imaju prednost u odnosu na informacije date u ovom uputstvu, Želimo Vam puno zadovoljstva i prijatne vožnje sa Vašom Škodom.

U pratećoj literaturi Vašeg vozila naći ćete pored ovog uputstva za upotrebu” i servisnu knjižicu” i Pomoć na putu”, modela vozila i pripadajuće opreme mogu biti data različita uputstva i uputstva za uređaje (npr, ako ste izgubili neki od gore navedenih dokumenata, odmah se obratite, Škodinom ovlašćenom servisu, gde će Vam rado pomoći.

Obratite pažnju da su podaci dati u dokumentaciji vozila važniji od onih, koji su navedeni u ovom uputstvu, ovo uputstvo opisuje prvobitno dostupnu opremu, opreme su predviđeni ili kod kasnijih ili samo kod određenih modela vozila.

Oprema na slikama se može kod Vašeg vozila razlikovati u nebitnim detaljima, a prikazana je samo radi razumevanja osnovnih informacija, osim servisnih informacija, uputstvo sadrži i savete za uporebu i održavanje, bitne kako za vašu sigurnost tako i za ispravnost Vašeg vozila, uputstava u vezi opreme, popravki i zamene delova  strana 155.

Takođe je bitan i drugi deo ovog uputstva jer stručno rukovanje vozilom, pored propisanog održavanja i servisiranja, obezbeđuje ispravnost vozila i, osim toga, u većini slučajeva je uslov za ostvarivanje prava datih garancijom, potvrdu o garanciji mobilnosti (važi samo u nekim zemljama).

Potvrda o izvedenim servisnim radovima je jedan od uslova pri eventualnom pokretanju zahteva za ostvarivanje prava datih garancijom, zato kada Vaše vozilo odvezete u Škodin ovlašćeni servis, odmah predajte, ako ste servisnu knjižicu izgubili ili se ona pohabala obratite se Škodinom, ovlašćenom servisu u kome ste vršili redovno servisiranje Vašeg vozila.

Dobićete duplikat sa overenim servisnim radovima koje ste do tada izvršili, sadrži najvažnije brojeve telefona u pojedinačnim zemljama kao i adrese i, uređaj za brisanje i pranje stakla, kaseta za stvari na tabli prekidača.

Kaseta na prednjem delu srednje konzole*, naslon za ruku prednjih sedišta sa kasetom*, naslon za ruke na zadnjem sedištu sa kasetom*, kaseta na zadnjem delu srednje konzole*.

Naslon zadnjeg sedišta sa otvorom za skije*, uređaj za pomoć pri parkiranju unazad*, važne sigurnosne napomene za rukovanje sigurnosnim, kako se sigurnosni pojasevi pravilno nameštaju.

Važno je znati, ako prevozite decu, pričvršćivanje dečijeg sedišta sa Top Tether”*sistemom, sistem za kontrolu pritiska u pneumaticima*, prvih kilometara i nakon toga.

Kutija prve pomoći* i sigurnosni trougao* (Octavia), kutija za prvu pomoć* i sigurnosni trougao* (Combi), potrošnja goriva prema ECE propisima i EG, priloženo uputstvo je sistematski koncipirano, kako bi Vam omogućilo da na lak način.

Poglavlja, sadržaj i registar ključnih reči, tekst u ovom priručniku je podeljen na relativno kratke delove, koji su obuhvaćeni u, strane izvučeno u odnosu na prethodno, na osnovu poglavlja uređen sadržaj i opširan registar ključnih reči na kraju uputstva.

Omogućavaju Vam da brzo pronažete željenu informaciju, većina delova poglavlja važi za sva vozila, i pored podele poglavlja, a zbog mnogobrojnih varijanti ugrađivanja opreme, postoji.