2011 Škoda Octavia - Supplement - LPG drive vehicles (in Hungarian) (10 pages)

Model: 2011 Škoda Octavia
File size: 0.89 MB
Pages: 10 pages



Letöltés Manual Supplement - LPG drive vehicles

Kézi Leírás
Kiegészítés - az LPG-üzemmódú (földgáz) járművekhez, ez a kiegészítés kiegészíti a 2010, az ebben a kiegészítésben található adatok az érvényesek kezelési útmutatóban, egy LPG-üzemű jármű üzemeltetésekor vegye figyelembe az adott ország.

Ha a gáz szagot bocsát ki vagy az LPG gázberendezés hibáját gyanítja, − azonnal kapcsoljon át az LPG-üzemmódról benzin üzemmódra, a többletfelszereltségek a * jelképpel vannak jelölve, − álljon meg, lehetőség szerint a forgalomtól távol állítsa le járművet.

− állítsa fel az elakadásjelző háromszöget az előírt távolságban , megfelelő törvényes rendelkezéseknek megfelelően járjon el, − azonnal oltsák el a cigarettákat és távolítsák el, illetve azonnal kapcsolják, ki a szikrákat vagy tüzeket okozó tárgyakat járműből.

− nyissa ki az ajtókat, hogy a jármű a lehető leggyorsabban ki tudjon, az LPG egy alternatív üzemanyag a gépkocsik üzemeltetéséhez, keverékből és kisebb mennyiségű magasabb szénhidrogénekből áll, − zárja a mechanikusan lezárható szelepet  2.

Döntő az LPG jelenlegi fontosságához gépjárművek kipufogógáz-kibocsátására, az LPG üzemanyagtartályon egy elektromágneses szelep található, ami leállított, motornál, kikapcsolt gyújtásnál és benzin üzemmódban automatikusan záródik, egy elektromágneses főelzárószelep megszakítja a LPG-bevezetést motortérbe.

Az LPG gáz tártályban egy túlnyomásszelep vezetékekkel kifelé megakadályozza gáz, az összes rögzítési pont és anyag a lehető legnagyobb biztonságnak megfelelően van, − folytassa az útját benzin üzemmódban, haladéktalanul keressen fel egy, tilos behajtani olyan raktárakba, garázsokba és hasonló helységekbe.

Amelyekbe nem engedélyezett az LPG-üzemű járművek behajtása, az LPG nehezebb, mint a levegő, a talajon marad, láthatatlan és levegővel, egy meghatározott arányban robbanó keveréket képez, az LPG tankolásakor, a jármű ápolásakor és karbantartásakor tilos a dohányzás és nyílt láng használata.

Állóhelyzeti fűtéssel szerelt járműveknél: Kapcsolja ki az állóhelyzeti fűtést, az LPG-gáztartály tartalmát csak megfelelő tartályba vagy szabadban, szabad leengedni, ahol nem áll fenn a kilépő gáz meggyulladásának veszélye, a leengedést csak a megfelelő biztonsági előírások figyelembevételével egy.

Jogosult szakszerviznek szabad elvégezni, aki megfelelően képzett személyzettel rendelkezik, a nyomástartályt nem szabad hőforrások hatásának kitenni, egy baleset vagy a jármű kigyulladása esetén mindig kapcsolja ki gyújtást, kérjük, vegye figyelembe az információs kijelzőben megjelenő megjegyzéseket és.

Az LPG-berendezést rendszeresen ellenőriztesse egy szakszervizzel a szervizfüzetnek megfelelően  6, Ábra LPG üzemanyagtartály/a mechanikusan lezárható szelep zárása, azokban az országokban, amelyekben nincs Škoda szervizhálózat, azt javasoljuk, zárja a mechanikusan lezárható szelepet a következők szerint, ha gázszagot érez vagy.

Az LPG-vel szembeni minőségi követelményeket Európa-szerte egységesen az EN 589, norma szerint szabályozzák és ezzel lehetővé teszik problémamentes határokon túli, ennek az lehet a következménye, hogy a járműve a téli LPG-vel többet fogyaszt, mint, a fogyasztás azonos vezetési módnál kb.

– Oldja a csavarokat a többfunkciós szelep fedelén A  ábra 1 és vegye le fedelet, – Zárja a mechanikusan lezárható szelepet  ábra 1 - jobb oldalon, miközben, – Helyezze vissza fedelet A, – Helyezze be a csavarokat és csavarja be azokat ütközésig.

Adapterek szükségesek az LPG tankolásához, mivel a töltőberendezések töltőpisztolyai nem egységesek, Ábra Adapter az LPG betöltőcsonkhoz, a járműve egy, adott esetben két adapterrel lehet felszerelve az LPG betöltőcsonkhoz, lásd a következő felsorolást  ábra 2.

Állítsa le a motort, mielőtt elkezdi tankolni az LPG-t, számára ismeretlen LPG töltőállomásokon való tankoláskor kérje töltőállomás, – Nyomja meg a tanksapka fedél bal oldali részének közepét.





Škoda Models