2010.5 Škoda Octavia - Priročnik za lastnika (in Slovenian) (202 pages)

Model: 2010.5 Škoda Octavia
File size: 12.8 MB
Pages: 202 pages



Download navodila za uporabo Priročnik za lastnika

Ročno Opis
Odločili ste se za vozilo Škoda – hvala za zaupanje, vaša nova Škoda je vozilo z najsodobnejšo tehniko in bogato opremo, ki jo zagotovo želite v polni meri izkoristiti na, Če imate kakršnakoli vprašanja ali težave v zvezi s svojim vozilom, se obrnite na pooblaščeni servis ali uvoznika, veseljem vam bodo odgovorili na vprašanja, predloge, pa tudi kritike.

Nacionalna zakonska določila, ki odstopajo od navedenih informacij, imajo prednost pred podatki v teh navodilih, Želimo vam veliko veselja z vašo novo Škodo srečno vožnjo, spremna literatura za vaše vozilo poleg teh „navodil za uporabo vključuje, tudi „kratka navodila, „servisno knjižico in informacije za „pomoč na.

Če katera izmed navedenih navodil manjkajo, se nemudoma obrnite na, pooblaščeni servis, kjer vam bodo z veseljem pomagali, upoštevajte, da imajo podatki v dokumentih vozila vedno prednost, pred podatki v teh navodilih za uporabo.

V teh navodilih za uporabo je opisan trenutni obseg opreme, oprema bo na voljo šele kasneje ali pa je predvidena le za določena tržišča, slike lahko v podrobnostih, ki niso bistvene, odstopajo od dejanske podobe, vašega vozila in so mišljene le kot splošna informacija.

Poleg informacij glede upravljanja boste v tem zvezku našli tudi pomembne, napotke za obratovanje in vzdrževanje, ki zagotavljajo vašo varnost, zaradi varnosti obvezno upoštevajte informacije glede dopolnilne, opreme, sprememb in zamenjave delov  stran 160.

Pomembna pa so tudi druga poglavja v teh navodilih za uporabo, saj, pravilno ravnanje z vozilom – poleg redne nege vzdrževanja – zagotavlja, ohranjanje njegove vrednosti in je v številnih primerih tudi pogoj za uveljavljanje morebitnih jamstvenih zahtevkov, potrdila o opravljenih servisnih delih so eden izmed pogojev za uveljavljanje.

Zato servisno knjižico predložite vsakič, ko pripeljete svoje vozilo na, Če servisno knjižico izgubite ali se ta poškoduje, se obrnite na pooblaščeni, servis, na katerem redno servisirajo in vzdržujejo vaše vozilo, dobili dvojnik, v katerem bodo potrdili doslej opravljena servisna dela.

V knjižici so navedeni naslovi in telefonske številke uvoznikov vozil znamke, mobilni telefon, naprava za prostoročno telefoniranje*, pomembni napotki glede uporabe varnostnih pasov, kaj morate vedeti o varni vožnji otrok.

Pritrjevanje otroškega sedeža s sistemom ISOFIX, prva pomoč*, varnostni trikotnik* komplet rezervnih, zagon z vleko vleka vozila, poraba goriva po normativu ECE direktivah EU.

Octavia Combi – vozila skupine N1, struktura teh navodil za uporabo (razlaga), zasnova teh navodil za uporabo je sistematična, kar omogoča preprosto iskanje informacij, poglavja, kazalo vsebine stvarno kazalo.

Navodila za uporabo so razdeljena v razmeroma kratka podpoglavja, ki so strnjena v, s pomočjo kazala vsebine, razdeljenega na poglavja, podrobnega stvarnega, kazala na koncu navodil za uporabo boste hitro našli želene informacije, večina podpoglavij velja za vsa vozila.

Ker so možne najrazličnejše kombinacije opreme, se žal ni bilo moč izogniti temu, da, kljub členitvi na podpoglavja občasno ne bi bila omenjena določena oprema, ki je vaše, najpomembnejši napotki so označeni z besedo POZOR, na veliko nevarnost nezgode ali telesnih poškodb.

Zasledili dvojno puščico, ki ji sledi opozorilni znak, koncu podpoglavja navedeni pomembni napotki (POZOR), ki jih morate, napotki, ki so označeni z besedo Pazi!, opozarjajo na možne poškodbe vozila (npr, okvaro menjalnika) ali na splošno nevarnost nezgode.

Ekološki napotek opozarja na varovanje okolja, sledi povzetek (v veliki poševni pisavi), iz katerega je razvidna vsebina tega podpoglavja, sliki največkrat sledi navodilo (v razmeroma veliki pisavi) s kratko razlago potrebnih.