2017 Mazda Mazda MX-5 - Priročnik za lastnika (in Slovenian) (571 pages)

Model: 2017 Mazda Mazda MX-5
File size: 8.92 MB
Pages: 571 pages



Download navodila za uporabo Priročnik za lastnika

Ročno Opis
HLA je funkcija, ki pomaga vozniku speljati na klancu. Ko voznik sprosti zavorni pedal in pritisne na pedal za plin, da bi speljal v klanec, funkcija preprečuje, da bi vozilo zdrsnilo nazaj. Ko voznik sprosti zavorni pedal na strmini, se zavorna sila samodejno ohrani.

Pomoč pri speljevanju v klanec (HLA) pri vozilih z ročnim menjalnikom deluje na klancu navzdol, kadar je prestavna ročica v vzvratni prestavi in na klancu navzgor, kadar je prestavna ročica v katerikoli prestavi razen vzvratne. Pomoč pri speljevanju v klanec (HLA) pri vozilih z avtomatskim menjalnikom deluje na klancu navzdol, kadar je izbirna ročica v položaju R, in na klancu navzgor, kadar je izbirna ročica v prestavi za vožnjo naprej. Sistem ABS neprestano nadzira hitrost vrtenja posameznih koles.

Če med zaviranjem eno od koles kaže težnjo, da bi se ustavilo, se sistem ABS odzove s popuščanjem zavore na tem kolesu in jo takoj zatem spet vklopi. Voznik začuti delovanje sistema ABS kot rahle vibracije zavornega pedala in sliši ropotajoč zvok, ki prihaja od zavor. To je normalno delovanje sistema ABS.