2018 Honda HR-V - Handleiding (in Dutch) (625 pages)

Model: 2018 Honda HR-V
File size: 44.54 MB
Pages: 625 pages



Downloaden Handleiding

Het is mogelijk dat het ABS niet correct functioneert als u onjuiste bandentypen of -maten gebruikt. Als het ABS-controlelampje tijdens het rijden gaat branden, is het mogelijk dat er een probleem in het systeem is. Hoewel het normale remvermogen niet zal worden beïnvloed, is het mogelijk dat het ABS niet werkt.

Laat uw voertuig onmiddellijk door een dealer controleren. Het ABS is niet ontworpen om het voertuig sneller of binnen een kortere afstand tot stilstand te brengen: het doel van het ABS is het beperken van blokkering van de remmen, waardoor het voertuig kan gaan slippen en de bestuurder de controle over het stuur kan verliezen. In de volgende gevallen is het mogelijk dat uw voertuig een langere remweg nodig heeft dan een voertuig zonder ABS: • U rijdt op slecht of oneffen wegdek, zoals grind of sneeuw.

De banden zijn voorzien van sneeuwkettingen. Het volgende kan voorkomen bij het ABS-systeem: • Motorgeluiden afkomstig uit het motorcompartiment wanneer de remmen worden ingeschakeld of wanneer systeemcontroles worden uitgevoerd nadat het voedingssysteem is gestart en terwijl het voertuig versnelt. Trilling van het rempedaal en/of de carrosserie wanneer het ABS-systeem wordt geactiveerd. Deze trillingen en geluiden zijn normaal bij ABS-systemen en zijn geen reden tot zorg.