2018 Citroën Jumper - Návod k obsluze (in Czech) (232 pages)

Model: 2018 Citroën Jumper
File size: 8.41 MB
Pages: 232 pages



Stáhněte si manuál Návod k obsluze

Manuální Popis
Inteligentní protiprokluzový systém: Systémem asistence při jízdě na vozovkách s nízkou přilnavostí (sníh, náledí, bláto). Tento systém zajišťuje průběžnou detekci situací, při nichž dochází ke snížení přilnavosti kol k podkladu a které mohou znesnadnit rozjezd vozidla. V takových situacích Inteligentní protiprokluzový systém nahradí systém ASR a převede hnací sílu na kolo s nejmenším prokluzem, čímž zajistí optimální záběr kol a směrovou stabilitu vozu.

Detekce zatížení a těžiště Každá z těchto změn má vliv na brzdění, pohyblivost, chování vozidla v zatáčkách a tendenci k převrácení. Skutečná celková hmotnost užitkového vozidla se může značně lišit v závislosti na jeho zatížení. Těžiště vozidla se může změnit jak v podélném směru, tak i na výšku.

Funkce detekce zatížení a těžiště odhaduje skutečnou celkovou hmotnost vozidla na základě analýzy jeho chování ve fázích zrychlování a brzdění. Tento systém přizpůsobuje činnost systémů DSC a ASR v závislosti na rozložení hmotnosti vozidla. V kritických situacích si tak vozidlo bezpečněji zachová svoji směrovou stabilitu.